Не престануваат скандалите врзани со надзорот за изградбата на коридорите 8 и 10д, кој што го ангажираше криминалната власт на Ковачевски и Груби. Имено, оваа ...
сите 13 | | | веќе видена

На 24 март 1845 година во селото Лешок, Тетовско, умрел Кирил Пејчиновиќ, македонски писател и просветител. Своето образование го започнал во манастирската ...
сите 3 | | | веќе видена

Да се потсетиме на она што нашите предци го имаат вградено во документите на Македонското востание од 1878 г. во Кресна, Крушевскиот манифест и АСНОМ! И сега ...
| | веќе видена

Европската инвестициска банка во земјава има финансирано проекти во износ од 1,16 милијарди евра. Тоа се проекти кои се од клучно значење за Република ...
сите 11 | | | веќе видена

Рурална коалиција реализира работилница со работен наслов „Градење на дијалог и соработка на бизнис заедницата и општината“ во присуство на претставници од ...
| | веќе видена

На по свадба тапани, ќе се сведе реакцијата на партиите од македонскиот политички блок за јубилејната прослава на кичевскиот градоначалник Фатмир Дехари. ...
сите 6 | | | веќе видена

Со пригодна програма и пред полна сала во Центарот за култура, децата од кичевските градинки го одбележаа 18 Март, Светскиот ден на рециклирањето. Тие изведоа ...
| | веќе видена