Да се потсетиме на она што нашите предци го имаат вградено во документите на Македонското востание од 1878 г. во Кресна, Крушевскиот манифест и АСНОМ! И сега ...
| | веќе видена

Иселувањето на младите и неповолната економска клима во градот без доволно работна рака меѓу помладата популација, придонесе во Кичево од 2020 година до денес ...
| | веќе видена

Со пригодна програма вечерва со почеток од 18 часот во Центарот за култура во Кичево ќе биде одбележан Светскиот ден на поезијата – 21 март, на кој свои творби ...
| | веќе видена