Се обновува автопатската делница Демир Капија – Неготино во должина од 15 километри, со инвестиција од девет милиони евра, обезбедени од буџетот на Јавното ...
сите 4 | | | веќе видена

СДСМ секојдневно е меѓу народот, со граѓаните. Во рамки на караванот теренски активности „Рамо до рамо до победа“ денеска потпретседателката Бисера ...
сите 12 | | | веќе видена

Од 30.5.2023 до 03.6.2023 на регионалниот пат 1102, делница Велес - Градско, во периодот од 08:00 до 16:00 часот ќе се изведуваат градежни активности, односно ...
сите 2 | | | веќе видена

Пишува: Свето Тоевски Сега, кога се во тек се пожестоки обиди за уништување на македонската нација овојпат и со промена на Уставот преку „уставниот инженеринг“ ...
сите 2 | | | веќе видена

Понудата се состои од 4.674 отворени работни позиции, а во Агенцијата за вработување шанса бараат 107.588. На списоците се и 13.251 лице кои осум, па и повеќе ...
сите 2 | | | веќе видена

Македонските закони даваат правни можности за раскинување на концесиите за мали хидроцентрали во националниот парк „Маврово“. Сите механизми и законските ...
сите 4 | | | веќе видена

На 10 Јуни