Европа подготвува огромни фондови за енергетска транзиција кои засега за Македонија и земјите од Западен Балкан се минимални, но трошоците од загадувањето со ...
| | веќе видена

Највисоката инфраструктурна инвестиција во изминатите 50 години, автопатот Кичево - Охрид започна да се гради во 2014 година. Со инвестиција од 375 милиони ...
сите 3 | | | веќе видена

Полјакот Војчек Едвард Пилч, кој неодамна купи влизу 22 проценти од рудникот „Тајмиште“ во Кичево, сега, заедно со уште еден негов деловен партнер, исто така ...
| | веќе видена

Во Агенцијата за вработување во Македонија како невработени се пријавени 25 доктори на науки и 737 магистри во време кога власта постојано „бомбардира“ со ...
сите 2 | | | веќе видена

Како компанија, ние веќе ја почнавме енергетската трансформација-конкретно во РЕК Осломеј. Како што може да се види, во тек е изградбата на нашата сопствена ...
сите 23 | | | веќе видена