Драмското студио „Летечка театарска трупа“ (ЛТТ) од Тетово со претставата „Момчето со пругасти пижами“ на 22 јули, понеделник, ќе настапи на Меѓународниот ...
| | веќе видена

Второто учество на Меѓународниот фолклорен фестивал кој по 23. пат се одржа во Нова Горица, Хрватска, КУД „Бисер“ Кичево го зачини со прво место во категорија ...
сите 3 | | | веќе видена

Знаменитостите на Македонија Овој дијалект спаѓа во подгрупата на централните дијалекти на западното наречје на македонскиот јазик. Кичевско-поречкиот дијалект ...
| | веќе видена